Peste 400 kg de produse congelate, retrase de la comercializare în județul Satu Mare

opc

În perioada 17-28 august, inspectorii OPC din Satu Mare au dispus oprirea temporară de la comercializare a peste 400 de kilograme (413,86 kg) produse congelate, în valoare de 4.920,46 lei. Totodată, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au dat sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 79.000 lei.

Au fost controlați un număr de 16 operatori economici în reţeaua de distribuţie, comercializare, hiper și supermarketuri, importatori dar și producători de pe raza județului Satu Mare.

Astfel, la un supermarket din Negrești-Oaș, s-au depistat la comercializare „foi de plăcintă Proxi” congelate cu data durabilități minimale depășită 20-29 de zile. Produsele au fost oprite definitiv de la comercializare, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional.

De asemenea, trei operatori economici din Satu Mare aveau la comercializare produse congelate (crochete pește, pulpe pui, aripi pui, burtă), fără elementele de identificare și caracterizare ale acestora privind: denumirea produsului, denumirea și adresa producătorului, cantitatea netă, condiții de păstrare, contrar prevederilor legislației în vigoare.

În urma verificărilor efectuate au fost dispuse măsuri de oprire temporară de la comercializare a cantității de 413,86 kg produse congelate, în valoare de 4.920,46 lei fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 79.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.