„SoNoRo Conac” la Castelul Karolyi

Carei

Miercuri, 9 septembrie, începând cura 18.00, Castelul Karolyi va fi gazda concertul de muzică de cameră din seria „SoNoRo Conac”.

Programul serii va cuprinde: Ludwig van Beethoven – duet pentru vioară și violă și trio coarde în sol major Op.9 Nr.1, Jean Sibelius – trio de coarde în sol major JS 210, George Enescu – Lăutarul pentru violă solo și Frank Bridge – Lament pentru două viole. Vor interpreta: Vlad Stănescu – vioară, Răzvan Popovici – violă, Christian Naș – violă și Valentin Răduțiu – violoncel.

După reprezentația de la Castelul Karolyi, „SoNoRo” va mai concerta la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015), Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015), Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015), Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015).

În 2013, Asociația „Sonoro” a pus bazele unui nou proiect – „SoNoRo Conac” -, care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, „SoNoRo Conac” a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

„SoNoRo Conac” a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

„SoNoRo Conac” este un proiect inițiat de Asociația „Sonoro”, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România. „SoNoRo” este un proiect cultural aflat sub înaltul patronaj al Președinției României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.