Larisa Țîrle, o sătmăreancă stabilită în Belgia ajută copii săraci din Satu Mare

Larisa Tirle

Larisa Tirle2

Larisa Tirle3

Larisa tirle4

Larisa Tirle6

Un grup de români din Belgia, din care face parte și sătmăreanca Larissa Țîrle, împreună cu „Unite in Good” și „RomBel” au lansat și promovat în premieră un proiect pilot destinat copiilor defavorizați din România. „Provocarea Ghiozdanul” este o șansă în plus pentru copiii săraci de a continua școala.

Inimoasa sătmăreancă ne povestește că fondurile necesare achiziționării acestor ghiozdane au fost strânse în perioada 15 iulie-15 august iar „beneficiarii sunt copiii familiilor aflate în dificultate și diferite asociații”.

Cele 31 de ghiozdane care au ajuns în aceste zile Satu Mare, datorită românilor inimoși din Belgia, vor fi distribuite prin intermediul Asociației „Stea”.

„Mereu mi-am dorit să ajut copiii defavorizați din țară, iar cu ajutorul paginei de Facebook am reușit să trimit mai multe ajutoare. De asemenea, pe parcurs mi s-au alăturat mai mulți oameni extraordinari cărora le-a plăcut ideea mea. Eu am crescut în Ardud lângă o casă de copii, iar de mică mi-am dorit ca într-o zi să pot ajuta copiii aflați în situații similare. De aceea am și ales să studiez Științele politice. Ideea cu ghiozdanele a venit de la faptul că pe mine personal m-a motivat mereu când primeam un ghiozdan nou să învăț bine în acel an. Iar pentru mulți copii aflați în situații precare singura șansă să iasă din această situație e să rămână în școală. Școala este cea mai de preț comoară pe care un copil o poate avea. Este foarte bine să îi ajutăm cu hăinuțe, jucării, alimente etc., însă școala este elementul cel mai de viitor pentru a-și putea schimba situația”, spune Larisa Țîrle.

Larissa Țîrle este din Ardud și locuiește de aproape opt ani în Belgia, unde a terminat un master în Științe politice.
Lansat în luna iunie 2015 cu scopul de a strânge fonduri pentru 1.000 de beneficiari, proiectul „Provocarea Ghiozdanul” a adunat până acum 3.500 euro. Din acești bani s-au distribuit deja 200 de ghiozdane dotate cu rechizite.

În aceste zile, Larisa este în Satu Mare pentru a oferi alte 31 de giozdane. Luni, 31 august, încă 25 de bucăți vor ajunge la o fundație din Bucuresti care desfășoară proiecte educaționale. Compania specializată în produse pentru școală și birou, Herlitz România va distribui, de asemenea, ghiozdane echipate, acolo unde îi trimit organizatorii.

Proiectul este în desfășurare până pe data de 15 septembrie 2015. „Mă adresez mai ales românilor din Belgia dar și celor din România sau de pe alte meleaguri. Mai avem la dispoziție câteva zile să probăm omenia, spiritul civic, curajul de a schimba destine. Nu fiți indiferenți, nu amânați decizia de a face un bine. De fapt, binele se întoarce la dătător.

Gândiți-vă numai la fețele luminoase ale celor care primesc darul. La entuziasmul și bucuria copiilor care se vor întoarce anul acesta la școală cu ghiozdane și rechizite noi. La posibilitatea de a învăța și de a întrerupe cercul vicios al sărăciei și neputinței. Ce recompensă mai mare ar putea avea cineva căruia îi pasă ?”, spune Larisa Țîrle.
Iată și numerele de cont în care se pot face donații:

ROMBEL – Communauté roumaine en Belgique asbl
Rue Colonel Bourg 127/129, Boîte 15 1140 Evere
ING BANK Belgium, Swift BBRUBEBB
Cont: BE94 3631 3450 7314, cu mențiunea: Donație Ghiozdan + numele contului de Facebook de pe care se postează anunțurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.