Procurorii DIICOT dezvăluie modul în care au acționat traficanții de heroină

droguri3

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada aprilie 2014-iulie 2015, Yigit Hakan, George Solomon Săman, Liviu Constantin Bîngă şi Sincar Huseyin au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul intern şi internaţional de heroină.

Transportul de droguri se făcea pe mai multe rute, din Ucraina şi Turcia spre Europa de Vest, cu tranzitarea României, sub paravanul unor firme ce deţin autocamioane înmatriculate în România şi în care erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor.

Din probele administrate în cauză au rezultat date că inculpaţii au procurat cantitatea de aproximativ 333 kg heroină din Ucraina, pe care au ascuns-o în rezervoarele a două TIR-uri intenţionând să transporte drogurile spre vestul Europei, cu tranzitarea României.

Cele două TIR-uri au ieşit din România prin PTF Siret la data de 17 iulie 2015 cu destinaţia Ucraina, mașinile fiind conduse de George Solomon Săman, respectiv cetățeanul turc Sincar Huseyn.

De asemenea, Yigit Hakan şi George Solomon Săman, au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile. La indicaţiile acestora, cei doi şoferi s-au deplasat în Ucraina de unde au preluat cele două TIR-uri şi le-au adus în România.

Vineri, 24 iulie, TIR-ul condus de către G.M. a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până la PTF Petea unde marți, 28 iulie, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină ascunse în rezervorul mașinii.

Luni, 27 iulie TIR-ul condus de către D. I. a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat până în Bistriţa (județul Bistriţa-Năsăud) unde marți, cu ocazia percheziţiei au fost descoperite pachete de heroină ascunse în rezervorul capului tractor.

Potrivit raportului preliminar a rezultat că din cele două TIR-uri a fost ridicată cantitatea totală de 333 de kilograme de heroină.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 40.000.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.