Tragedie: Doi tineri din Odoreu s-au înecat într-un lac din Franța

morti

Doi tineri din comuna Odoreu, Cristian (26 de ani) și Dan Alec (30 de ani), s-au înecat într-un lac din apropierea capitalei Franței, Paris. Tragedia a avut loc în data de 14 iulie. Tinerii lucrau la o fermă din Franța. Cei doi frați au fost înmormântați sâmbătă, 25 iulie, în localitatea Odoreu.

Înmărmuriți de durere, părinții a doi tineri, Cristian și Dan Alec din comuna Odoreu acuză firmele de pompe funebre care s-au ocupat de repatrierea acestora că transportul celor două trupuri neînsuflețite s-a făcut în condiții improprii. Cei doi tineri munceau la o fermă din Franța. În data de 14 iulie, cei doi români s-au înecat într-un lac de lângă Paris.

Primind liber de Ziua Națională a Franței (14 iulie) cei doi tineri au decis să iasă la o plimbare cu bicicletele.
Ajunși lângă un lac situat în apropierea capitalei Franței, Cristian Alec a decis să se scalde, deși luciul de apă nu era autorizat pentru scăldat. Cunoscuții spun că tinerii nu erau buni înotători, dar cel mai probabil au crezut că apa este mică.

Împreună cu cei doi tineri mai era un bărbat din Moldova, cel care le-a povestit părinților tot ceea ce s-a întâmplat. „A fost şi un băiat din Moldova cu ei şi el ne-a povestit că ar fi văzut o fată scăldându-se şi au vrut să facă şi ei o baie, vâzând că apa e mică. Nu ştiu ce s-a întâmplat că, la un moment dat, Dan s-a scufundat, Cristi era în faţa lui la trei metri de mal, s-a întors după Dan şi s-au înecat amândoi. La autopsie s-a constatat că Cristi făcuse infarct, probabil a fost apa prea rece şi era mult prea cald afară”, le-a povestit jurnaliștilor de la Adevărul, mama celor doi băieți, Maria Alec din Odoreu.

Pentru ai putea aduce acasă, familia a avut nevoie de câteva mii de euro. Banii au fost strânși cu sprijinul bisericilor ortodoxe și greco-catolice din Odoreu dar și al administrației locale și ai oamenilor de bine din localitate.

Apoi, familia s-a adresat unei firme care se ocupă cu transportul internațional al persoanelor decedate, o societate comercială din Satu Mare, care a contractat o firmă din Timișoara, reprezentată de Adrian Cotan.

În Franța, cele două corpuri au fost puse într-un sicriu din zinc, care apoi s-a pus într-un alt sicriu din lemn, însă trupurile neînsuflețite ai celor doi tineri nu erau îmbrăcate. Potrivit reprezentantului firmei din Timișoara, unul dintre corpuri intrase deja în putrefacție. Mai mult decât atât, Cotan spune că cele două corpuri nu au fost îmbălsămate, procedură care în Franța costă aproximativ 800 de euro pentru un corp neînsuflețit.

Legea spune că transportul internațional al corpurilor persoanelor decedate se face în sicriu impermeabilizat, închis. Mai mult decât atât, fundul sicriului trebuie acoperit cu un strat de material absorbant de cinci centimetri grosime, îmbibat în substanțe dezinfectante. Sicriul se pune într-o ladă din lemn. Reprezentanții firmelor de pompe funebre care s-au ocupat de transportul celor doi frați, susțin că transportul celor două persoane decedate s-a făcut conform prevederilor legale.

Cei doi tineri au fost conduși pe ultimul drum sâmbătă, în localitatea Odoreu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.