O firmă din Satu Mare va reabilita o clădire din Sibiu, veche de 500 de ani

imobil

Din această săptămână începe cea mai scumpă reabilitare din Sibiu. Este vorba despre renovarea unui imobil situat în Piața Mică nr. 22 din municipiu, lucrare ce va fi efectuată de firma Euras din Satu Mare.

Contractul pe care compania din Satu Mare a semnat-o cu Primăria Sibiu pentru reabilitarea clădirii are o valoare de 2,18 milioane de euro. Lucrările vor dura aproximativ 3 ani. Firma condusă de Sorin Lețiu, nu este la prima lucrare în Sibiu.

„Săptămâna aceasta începem, dar cu pași mici. O să facem niște sondaje pentru stabilirea cotelor de fundație, dar nu putem da soluții dinainte. Până nu desfacem tencuielile și așa mai departe, nu știm ce surprize ar putea să mai apară. Este o lucrare foarte dificilă”, a declarat Sorin Lețiu pentru jurnaliștii de la www.turnulsfatului.ro.

Clădirea veche de aproximativ cinci secole, adăpostește Sala Frescă pe ai cărei pereți sunt cele mai vechi picturi laice din Transilvania, de la sfârșitul Evului Mediu. Pe lângă asta, clădirea este singura din Piața Mică amenajată după tipicul celor din Piața Mare, având curte interioară în intrare boltită.

„Blazonul de pe tavan confirmă faptul că a aparţinut unui reprezentant de frunte al oraşului fiind vehiculate numele lui Valentin(us) Frank von Frankenstein, al familiei Haupt sau al lui Johann Zabanius Sachs von Harteneck. Sala a fost restaurată în 2009 şi deschisă publicului la 1 septembrie 2009”, au declarat reprezentanții administrației locale din Sibiu.

După reabilitarea imobilului, aici ar urma să fie amenajate birouri pentru administrația locală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.