12 alimente care îți vor face pielea să strălucească

papaya

1. Roșiile- conținutul lor de licopen le dă culoare, fiind un puternic antioxidant ce ajută la eliminarea radicalilor liberi cauzați de razele ultraviolete.
2. Pepenele roșu- bogat în vitamina A și C și antioxidanți, pepenele hidratează corpul și previne semnele de îmbătrânire.
3. Cartofii dulci sunt bogați în carotenoide și vitamina C, stimulând producerea de colagen în corp. Colagenul controlează rezistența, fermitatea și flexibilitatea pielii.
4. Citricele- portocalele, lămâile și grapefruitul- sunt responsabile pentru reducerea semnelor de acnee și a petelor de față, putând fi utilizate și pentru a deschide și curăța porii.
5. Ardeii- cel roși conține mai multă vitamina C decât o portocală, dar și alți antioxidanți, iar ardeiul iute, prin conținutul său de capsaicină, stimulează circulația și eliberarea toxinelor din piele.
6. Uleiul de cocos- are beneficii asupra pielii atât prin utilizarea lui internă, cât și externă. Protejează împotriva razelor ultraviolete, luptă împotriva bacteriilor și face pielea fină și mătăsoasă.
7. Morcovii- consumul lor vor face tenul să arate mult mai tânăr, fiind bogați în vitaminele A și E, responsabile cu înfrumusetarea tenului.
8. Ciocolata neagră- componenetele sale acționează ca și antioxidanți, asigură protecție împotriva razelui soarelui, reduc asprimea pielii și o fac să arate mai sănătoasă.
9. Căpșunile- ajută la eliminarea sebumului, deschid porii și împiedică formarea coșurilor. Totodată, ajută la menținerea colagenului, ceea ce previne formarea ridurilor.
10. Merele- bogate în fibre ajută la curățarea colonului, iar unul dintre componentele sale protejează împotriva efectelor negative ale soarelui.
11. Avocado- bogat în vitaminele A,C, E și cu un conținut ridicat de potasiu, magneziu și acid folic, este fructul care hidratează tenul și îi dă stralucire.
12. Papaya- extractele acestui fruct sunt folosite în industria produselor de îngrijire pentru a crea săpunuri și loțuni exfoliante. Are beneficii asupra pielii și dacă este consumat, dar și dacă este aplicat crud pe fată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.