Profesor universitar din Satu Mare, arestat pentru luare de mită

Popa

Lectorul universitar Mariana Popa, cadru didactic la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, a fost arestată pentru 30 de zile, fiind acuzată de luare de mită. Mariana Popa, originară din Tășnad, este cadru didactic la filiala Satu Mare a universității arădene, încă din 2003.

Mariana Popa a fost reținută luni, 21 iulie, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în cursul zilei de marți, instanța a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzată de luare de mită.

Procurorii susțin că fiind cadru didactic coordonator al lucrărilor de licență, Mariana Popa a primit bani de la șapte studenți. Aceasta nu i-a mai pus pe studenți la treabă și surse judiciare suțin că lua sume cuprinse între 250 și 300 de euro pentru fiecare lucrare de licență. Le trimitea studenților lucrările gata scrise în format electronic, prin e-mail.

Mariana Popa s-a născut în 8 aprilie 1953. A absolvit Liceul Teoretic din Tășnad (județul Satu Mare), apoi a lucrat ca instructor metodist la Casa de Cultură din Tășnad. În 1979 a absolvit Facultatea de Filozofie Istorie, specialitatea Psihologie, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În anul 1996 a îndeplinit funcția de inspector șef al Inspectoratului de Stat pentru Handicapați Alba, apoi a fost consilier școlar la Școala Ajutătoare Alba Iulia între anii 1996 și 2000.

În 2003, Mariana Popa s-a mutat de la Alba Iulia la Satu Mare, unde a fost angajată lector la Universitatea de Vest „Vasile Godiș”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, catedra de Psihologie. Este doctor în specialitatea socilogie/asistență socială.

15 Comentarii la "Profesor universitar din Satu Mare, arestat pentru luare de mită"

  1. Pingback: Mariana Popa vrea să se apere în libertate | Satmareanul

  2. Pingback: Mariana Popa, plasată sub control judiciar | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.