Autoritățile sunt în alertă din cauza caniculei

Gabriel Oprea

Premierul interimar Gabriel Oprea le-a cerut azi, 6 iulie autorităților locale, în contextul avertizărilor meteo de caniculă, să se asigure că populația este informată cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate.

„Pentru intervențiile medicale de urgență, sunt disponibile peste 770 ambulanțe de tip B și C de la serviciile de ambulanță și aproape 300 de echipaje SMURD. MAI are pregătite două avioane medicale și șapte elicoptere SMURD pentru preluarea urgențelor, dar și alte elicoptere de mare capacitate pentru intervenții la incendiile de mare amploare”, a declarat Gabriel Oprea în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

În opinia sa, principala preocupare a autorităților trebuie să fie identificarea persoanelor care prezintă un risc în ceea ce privește starea de sănătate în perioada caniculei. În acest context, Gabriel Oprea a arătat că trebuie acordată o atenție sporită categoriilor vulnerabile — copii și vârstnici.

Premierul interimar a amintit că, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, marți, 7 iulie, vor fi sub cod portocaliu de caniculă patru județe: Satu Mare, Arad, Bihor și Timiș, iar în alte 32 de județe și municipiul București există o avertizare de cod galben, urmând ca miercuri, 8 iulie, codul portocaliu să se extindă în 17 județe din vest și nord-est, în timp ce în restul țării să fie cod galben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.