ÎCCJ: Vasile Lucuț a câștigat procesul cu DNA

Vasile Lucut

După procese ce au durat mai bine de doi ani de zile, patronul SC Unicarm SA, Vasile Lucuț, a fost achitat în dosarul în care a fost cercetat pentru cumpărare de influență. Alături de Lucuț, în același dosar au fost trimiși în judecată și polițiștii din cadrul IPJ Satu Mare, Vlad Boșca, respectiv Felician Jurj, aceștea fiind acuzați de trafic de influență. Instanța Supremă le-a dat câștig de cauză și celor doi polițiști.

Sentința pronunțată joi, 18 iunie, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României este definitivă. Prin soluția dată, Instanța Supremă a confirmat decizia Curții de Apel Cluj, prin care Vasile Lucuț, Vlad Boșca și Felician Jurj au fost achitați. Inițial, procesul s-a desfășurat la Curtea de Apel Cluj, iar apoi la ÎCCJ.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii august 2011, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, Vlad Boşca, a acceptat de la Vasile Lucuţ foloase materiale pentru ca prin intermediul lui Felician Jurj (subordonatul lui Vlad Boşca) să intervină pe lângă un judecător de la Curtea de Apel (CAO) Oradea pentru a-l determina pe acesta să pronunţe o soluţie favorabilă lui Lucuţ într-un dosar în care omul de afaceri sătmărean a fost judecat pentru ultraj. Ulterior CAO a pronunţat soluţia favorabilă lui Lucuţ.

Vă reamintim că, în prima fază, în acel dosar Vasile Lucuț a fost condamnat de Judecătoria Satu Mare la șapte luni de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 50.000 de lei, dar a fost scos basma curată de CAO în 2011, în urma acelei intervenţii venite din partea lui Vlad Boşca şi Felician Jurj. Dr. Leahu a formulat o contestație în anulare împotriva deciziei penale nr. 632/R/2011 prin care Vasile Lucuț a fost achitat. Pe data de 27 martie 2012, Curtea de Apel Oradea a admis ca întemeiată contestația formulată de Leahu desființând astfel decizia de achitare. Ulterior procesul a fost scos de pe rolul Curţii de Apel Oradea şi mutat la Cluj.

Procurorii anticorupţie susţin că pentru serviciul făcut lui Lucuţ, cei doi poliţişti ar fi primit de la patronul SC Unicarm SRL produse de carmangerie şi o sponsorizare în valoare de 2.000 de lei pentru o deplasare la o competiţie sportivă ce a fost organizată în Olanda.

Sentinţa dată de instanţa din Cluj a fost atacată de către procurori, astfel că dosarul a ajuns pe masa judecătorilor ÎCCJ. Prin sentința de joi, Instanța Supremă l-a achitat pe Lucuț dar și pe ceilalți doi inculpați în acest dosar.

Un Comentariu la "ÎCCJ: Vasile Lucuț a câștigat procesul cu DNA"

  1. Pingback: Lucuț achitat în baza Articolului 16 aliniat 1 litera a) – „fapta nu există” | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.