Rețetă franțuzească: Piept de rață în sos de portocale

reteta

Ingrediente necesare: 2.400 g piept de rață; 500 ml suc de portocale; lapte; 300 g unt; 250 g miere de albine; 15 g cremă de trufe; cartofi; broccoli; morcovi; sare; amestec de condimente (piper, oregano și boia) și nucșoară.

Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, se condimentează și se prăjește în tigaie, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.

Sosul de portocale: se topește unt într-o tigaie, apoi se adaugă suc de portocale, miere și lapte amestecând încontinuu. Se lasă pe foc până se îngroașă.

Între timp se pun pe foc cartofii, cu puțină sare iar după ce au fiert se pasează amestecându-se cu unt și lapte și se asezonează cu cremă de trufe.

Morcovii se taie bastonașe și se fierb 2-3 minute, după care se trag în unt cu zahăr brun și nucșoară, iar broccoli se pregătesc la abur cu sare de mare.

Pieptul de rață se scoate de la cuptor, se taie felii se stropește cu sos de portocale și se servește alături de morcovi fierți, piure de cartofi și trufe, asezonat cu broccoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.