Pagube semnificative în urma furtunii cu grindină

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ca urmare a furtunii din după-masa zilei de azi, 25 mai, care a afectat mai multe localităţi din judeţul Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a convocat de îndată Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Întrunirea a avut loc pentru efectuarea unei prime evaluări privind pagubele provocate de ploaia cu grindină care a căzut între orele 16.00 şi 17.00 în localităţile judeţului Satu Mare. Membrii CJSU l-au informat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu despre măsurile întreprinse pentru a rezolva situaţiile de urgenţă.

Conform primelor date, în intervalul de timp menţionat au căzut precipitaţii de până la 32,2 litri/metru pătrat, iar în anumite zone s-a înregistrat grindină de mărimea unui ou de găină (52 mm). Cele mai afectate localităţi sunt: Cioncheşti, Giorocuta, Supur, Sechereşa, Acâş, Porumbeşti şi Ardud.

Astfel, în Cioncheşti vijelia a doborât zece stâlpi de joasă tensiune, iar 40 de consumatori casnici au rămas fără energie electrică. Conform celor declarate de reprezentantul societăţii de furnizare a energiei electrice, problema va fi remediată în cel mult 24 de ore. Tot în Cioncheşti nouă autoturisme au fost afectate de grindină, acoperişurile a două case au fost distruse, iar opt locuinţe au fost avariate în proporţie de 10%.

În localitatea Giorocuta au fost afectate şapte gospodării, iar patru case au fost uşor inundate. Şi în municipiul Satu Mare, grindina a produs pagube însemnate, acestea fiind în curs de evaluare.

În calitate de preşedinte al CJSU Satu Mare, prefectul le-a solicitat primarilor să transmită la prima oră marţi, 26 mai, rapoartele privind situaţia pagubelor materiale provocate în urma furtunii, iar membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le-a cerut implicare, responsabilitate şi cooperare instituţională în vederea soluţionării prompte a tuturor evenimentelor cauzate de fenomene meteorologice periculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.