S-a deschis Centrul de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Satu Mare

deschidere oficiala1

deschidere oficiala2

deseuri1

deseuri2

deseuri3

deseuri4

deseuri5

În prezența primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a deschis azi, 22 mai, cel mai mare Centru Regional de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE). Centrul de colectare își are sediul pe strada Depozitelor nr. 23 din Satu Mare.

Asociația Română pentru Reciclare (RoRec), împreună cu Primăria municipiului Satu Mare, au inaugurat astăzi cel mai nou centru pentru colectarea DEEE din Rețeaua Națională de Colectare „RoRec”. De acum, întreaga comunitate din Satu Mare are acces la un serviciu de colectare permanent și gratuit al deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă cea mai mare locație din rețeaua realizată de Asociația „RoRec” în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Satu Mare oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice atât pentru persoanele fizice cât și juridice.

„Parteneriatul de succes dintre Primăria și Consiliul Local al municipiului Satu Mare și Asociația „RoRec” s-a dezvoltat pe fondul unei dorințe comune a municipalității şi a asociației de a crea o infrastructură coerentă de colectare a deşeurilor electrice. Lansarea Centrului de Colectare din Satu Mare este o încununare a acestui parteneriat de succes. Prin acest centru, cel mai mare din Rețeaua Națională de Colectare, punem la dispoziția cetățenilor, instituţiilor şi societăţilor comerciale din Satu Mare un serviciu permanent de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Invit pe această cale pe toţi locuitorii municipiului nostru, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, să facă un bine mediului înconjurător şi comunităţii din care facem parte, și să respecte totodată legislația, prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi electronice” a declarat Dorel Coica.

Locuitorii din Satu Mare și zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Depozitelor nr. 23. Programul centrului este luni, miercuri și vineri, între orele 14.00 și 16.00.

De asemenea, sâmbătă, 23 mai, sătmărenii pot depune DEEE la punctele fixe de colectare în intervalul 09.00-17.00. Echipa Asociaţiei „RoRec” şi voluntarii acesteia așteaptă cetățenii la cele 11 puncte de colectare fixe, ce vor fi amplasate în următoarele locaţii din oraş: str. Depozitelor nr. 23 – Centrul de colectare DEEE; Cartier M16 – lângă Grup Școlar „George Emil Palade”; Cartier M14 – lângă Școala Gimnazială „Mircea Eliade”; Cartier M15 – lângă Școala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” (fosta Școală Generală Nr. 4); Cartier M17 – lângă Școala Gimnazială „Lucian Blaga”; Piața Titulescu – lângă Școala Generală Nr. 10; Carpaţi II – lângă Școala Gimnazială „Octavian Goga” și str. Rodnei – lângă Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” (fosta Școală Generală Nr. 21).

În plus, Asociaţia „RoRec” pune la dispoziţia cetăţenilor serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, pentru deşeurile electrice grele sau voluminoase. Serviciul funcţionează pe bază de programare telefonică la 0742.550.071, sau sunând gratuit la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între orele 09.00-17.00.

Sătmărenii care vor depune deşeuri electrice în cadrul acestei acţiuni de colectare vor participa la o tombolă cu premii. Acestea sunt: un frigider, două cuptoare cu microunde digitale, trei fiare de călcat, două aspiratoare cu acumulatori și trei cafetiere. Câştigătorii vor fi anunţaţi la tragerea la sorţi de pe 25 mai, ora 14.00, la Casa Verde – Grădina Romei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.