S-a dat startul Campionatului Național de „Rally Raid” (Galerie foto)

raliu1

raliu2

raliu3

raliu4

raliu5

raliu6

raliu7

raliu8

raliu9

raliu10

raliu11

raliu12

Azi (22 mai) după-amiază, la ora 16.00, s-a dat startul primei etape a Campionatului Național de „Rally Raid”, Trofeul „Paul Badea”. Punctul de pornire a fost în Piața Libertății. După start, echipajele s-au îndreptat către traseul de prolog creionat aproape de Pădurea Mare, accesul făcându-se din DN 19A.

La startul competiției a participat și Roxana Ciuhulescu, fosta moderatoare a emisiunii „Promotor” difuzată pe ProTv.

Trofeul „Paul Badea” are în total o lungime de 360 de km. Numărul total al probelor speciale este de șapte și lungimea totală a acestora ajunge la 230 de km.

În competiție au fost acceptate mașini din grupa T1 (mașini 4×4 modificate) și grupa T2 (mașini 4×4 de serie), fiecare dintre acestea având incluse clasa 1 (motoare pe benzină sub 2500 cmc), clasa 2 (motoare pe benzină peste 2500 cmc), clasa 3 (motoare diesel).

Totodată, s-a înființat și categoria „Amatori”. Aceștia concurează cu mașinile 4×4 de serie, însă au nevoie de licență atât piloții cât și copiloții. Traseul pentru „Amatori” măsoară în total 250 de km și este format din trei probe speciale.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc în seara zilei de sâmbătă, 23 mai, cu începere de la ora 19.00, la Restaurantul „Mioriţa” din Satu Mare.

Sursa foto: Dan Bâle

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.