Întâlnire cu oamenii de afaceri din Regiunea Piemonte

Acqui Terme si Tasnad

Delegaţia sătmăreană condusă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, a participat la Torino la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Regiunea Piemonte (Italia).

La întâlnire au mai participat ca membrii ai delegaţiei din România: deputatul Ovidiu Silaghi, vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, consilierul judeţean, Daliana Lazăr, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, administratorul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Judeţul Satu Mare”, Nicoleta Laşan, şi consilierul pe probleme culturale al preşedintelului CJ Satu Mare, Felician Pop.

Întâlnirea a fost organizată de către preşedintele Confimprese Nord-Vest Italia, Carmine Gelli, cu sprijinul reprezentantului Confimprese Italia pentru relaţia cu România, Costel Buliman. Cu ocazia întâlnirii au fost discutate posibilităţile de a dezvolta relaţiile comerciale dintre cele două ţări precum şi oportunităţile pe care Confimprese le poate oferi întreprinzătorilor din judeţul Satu Mare interesaţi să exporte în Italia şi nu numai. Preşedintele Adrian Ştef a subliniat faptul că pentru judeţul Satu Mare atragerea de noi investitori reprezintă o prioritate şi că în acest sens vor fi sprijinite iniţiativele care urmăresc dezvoltarea şi sprijinirea mediului de afaceri sătmărean.

La invitaţia delegaţiei italiene lansate în luna februarie 2015, delegaţia judeţului Satu Mare prezentă în Regiunea Piemonte din Italia a efectuat o vizită în oraşul Acqui Terme. Delegaţia a fost întâmpinată de către primarul oraşului Acqui Terme, Enrico Silvio Bertero, şi de către viceprimarul Franca Rosso.

Cu această ocazie au fost efectuate vizite la diferiţi agenţi economici de pe plan local precum şi la baza balneoclimaterică din oraş. În prezenţa consilierilor locali, primarii oraşelor Acqui Terme şi Tăşnad, Enrico Silvio Bertero şi Vasile Mitraşca, au prezentat principalele activităţi economice şi culturale ale oraşelor pe care le administrează precum şi punctele comune care au determinat înfrăţirea celor două localităţi.

Un Comentariu la "Întâlnire cu oamenii de afaceri din Regiunea Piemonte"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.