Piesa „Amadeus” se va juca în luna mai și la Satu Mare

Amadeus

Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) invită publicul sătmărean la premiera spectacolului „Amadeus”, de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache. Piesa se va juca în data de 13 mai, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul reunește, într-o distribuție de excepție de 16 actori, nu mai puțin de cinci capete de afiș pe aceeași scenă: Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaș, George Piștereanu și Tomi Cristin. Echipa tehnică, decorurile și costumele inedite, asigură o combinație impresionantă ce potențează un joc fabulos de sunet și lumini.

„Amadeus” este un spectacol extrem de elogiat de critica și publicul internațional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, reușind să câștige nu mai puțin de opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă pe Broadway a piesei „Amadeus”, în anii ’80, a avut 1.181 de reprezentații, cu diverse distribuții.

Autorul englez Peter Shaffer s-a inspirat din scurta dramă în versuri „Mozart și Salieri”, publicată, în anul 1830, de poetul rus Pușkin. Aceasta a fost adaptată ca spectacol de operă, cu același nume, muzica fiind compusă de Nikolai Rimski-Korsakov.

Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, unde s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York. Piesa s-a bucurat de un real succes atât la publicul larg cât și la critici, având aproape 1.200 de reprezentații.

Spectacolul-eveniment „Amadeus” este unul social și are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea campaniilor antidrog.

Preț unui bile teste de 80 de lei (Categoria I) sauu 60 de lei (Categoria a II-a).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.