SRI: Islamiștii expluzaţi ce aveau afaceri în Satu Mare făceau propagandă jihadistă

hassib

În cadrul unei declarații făcute joi, 9 aprilie pentru Euronews, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a subliniat faptul că acțiunile întreprinse împotriva celor șase cetățeni, printre care și marocanul Hassib El Mahdali, care în ultimii doi ani a condus o afacere cu produse din carne la Satu Mare, au avut ca scop prevenirea comiterii unor atacuri teroriste pe teritoriul României.

Curtea de Apel București i-a declarat indezirabili pe toți șase, într-o ședință din data de 31 martie 2015, iar termenul de zece zile acordat pentru ca aceștia să părăsească România, a expirat. Accesul acestora în România a fost blocat pe o perioadă de 7 ani.

Grupul este suspectat că are legături cu rețelele teroriste Statul Islamic și AlQaeda.

Reprezentanții SRI spun că cele șase persoane erau reprezentanții unor companii cu capital străin și că, în același timp, făceau propagandă jihadistă și recrutau militanți pentru zonele de conflict în care acționează cele două organizații teroriste.

Hassib este singura dintre cele șase persoane expulzate care a condus o firmă în România, iar legăturile acestuia ajung până în Marea Britanie. Firma din Satu Mare, Sunmeat Group, a fost înființată în 2013 de marocanul Samir El Mahdali și de un alt francez de origine arabă, Abderahman Anani. Cei doi aveau planuri mari la Satu Mare.

Pentru mai multe informații citiți și articolul publicat de Sătmăreanul în data de 7 aprilie 2015, accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2015/04/07/legaturi-periculoase-intre-alqaeda-si-satu-mare/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.