„City365”, o aplicație dezvoltată de o echipă de studenți din care fac parte și doi sătmăreni

Dan Cristea

Ionut Temian

Mara Renata Petrusel

Marcel Ionescu

Raul Cristian Deac

O echipă de studenți clujeni, printre care și doi sătmăreni, Dan Cristian și Ionuț George Temian, au dezvoltat o aplicație mobilă, „City365”, bazată pe hărți ce informează userii despre toate ofertele și reducerile disponibile în municipiul Cluj-Napoca. Echipa din care fac parte cei doi sătmăreni s-a calificat în finala concursului „Innovation Labs”, organizat de Orange. Fiecare echipă trebuie să își prezinte ideea, iar apoi sute de persoane urmează să afle despre ea, să o voteze și să o comenteze.

Comunitatea alege cele mai bune idei iar apoi câștigătorii sunt invitați la Paris pentru a participa la un workshop împreună cu cei de la Orange. Ideile pot să se transforme în startup-uri pe care Orange, printr-un parteneriat, le va susține și le ajută să se dezvolte într-un ritm accelerat.

Reporter: Povestiți-ne câte ceva despre aplicația „City365”. De unde va venit ideea pentru a dezvolta o asemenea aplicație?

Ionuț Temian: Am ajuns la facultate și intrând în viața de student am început să ieșim în cafenele, puburi, cinematografe, restaurate. Am văzut cum o mulțime de colegi și prieteni veniți din alte orașe se descurcau foarte greu să ajungă la locul de întâlnire. Așa ne-a venit ideea de a face o aplicație care să ajute toți oamenii care nu sunt din oraș dar vin aici să ajungă oriunde vor și să fie la curent cu toate ofertele. Apoi ne-am gândit la toți cei care nu au timp să caute cele mai bune oferte și așa a apărut idea de „City365”, aplicația care vă ajută să descoperiți orașul în toată frumusețea sa și din toate punctele de vedere.

R.: Ce este de fapt „City365”?

I. T.: „City365” este o aplicație mobilă bazată pe hărți ce informează userii despre toate ofertele și reducerile disponibile în oraș. Aceasta permite utilizatorilor să navigheze prin toate ofertele sau, folosind locația lor curentă, să le arate toate ofertele din jurul lor pe o rază prestabilită. Aplicația oferă și un sistem GPS pentru navigarea directă la locația dorită. Toate funcțiile aplicației sunt utilizabile și offline, datele mobile fiind necesare doar pentru actualizarea ofertelor.

R.: Cine sunt membrii echipei și cu ce se ocupă?

I. T.: Dan Cristian (21 de ani), absolvent al Colegiului Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, student în anul III la Facultatea de Matematică și Informatică UBB Cluj-Napoca, are experiență în programarea backend și în programarea pe diferite platforme mobile.

Raul-Cristian Deac (21 de ani), este absolvent al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, student în anul III la Facultatea de Matematică și Informatică UBB, UI și UX Designer la Telenav. Are experiență în programarea frontend și backend, experiență în marketing, coordonator al departamentului de Imagine și Relații Publice la Societatea „Hermes”, membru în COS (Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj), în USR (Uniunea Studenților din România) și în Federația „Share”.

Mara Renata Petrușel (21 de ani) este absolventă al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și studentă în anul III la Facultatea de Matematică și Informatică UBB, experiență în programarea frontend și backend în diferite limbaje de programare, experiență în manipularea bazelor de date, coordonator al Departamentului de HR la Societatea „Hermes”, membră în COS (Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj), în USR (Uniunea Studenților din România) și în Federația „Share”.

Marcel Ionescu (21 de ani) este absolvent al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, student în anul III la Facultatea de Business UBB, experiență în vânzări și în markering.

Ionuț George Temian (21 de ani) este absolvent al Liceului Teoretic Negrești-Oaș, student în anul III la Facultatea de Business UBB, experiență în vânzări și în markering.

R.: În ce program sunteți implicați?

Este vorba despre „Innovation Labs” (http://2015.innovationlabs.ro/). A treia ediție a hackathon-ului Innovation Labs și-a ales finaliștii. Aceasta este prima etapă din cel mai mare program de pre-accelerare din România, ce vrea să aducă produsele rezultate din idei cu potențial mai aproape de investitori. Astfel, cele mai bune șapte echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge. Urmează trei luni intense, în care finaliștii programului vor beneficia de mentorat și susținere pentru a dezvolta produse inovatoare cu impact potențial la nivel global.

„Smarth City – Imagine with Orange” este o platformă pentru inovație și o rampă de lansare pentru antreprenori. Fiecare echipă își prezintă ideea iar apoi sute de persoane urmează să afle despre ea, să o voteze și să o comenteze. Comunitatea alege cele mai bune idei iar apoi câștigătorii sunt invitați la Paris pentru a participa la un workshop împreună cu cei de la Orange. Ideile pot să se transforme în startup-uri pe care Orange, printr-un parteneriat, le va susține și le ajută să se dezvolte într-un ritm accelerat.

Mai jos aveți link-ul pe care trebuie să intrați, să dați „SUPPORT THIS IDEA”, să vă logați cu Facebook și să dați încă o dată „SUPPORT THIS IDEA”: http://imagine.orange.com/en/smart-city/idea/show/810

Se poate vota până în data de 31 martie 2015.

Un Comentariu la "„City365”, o aplicație dezvoltată de o echipă de studenți din care fac parte și doi sătmăreni"

  1. Pingback: „City365”, aplicația care ajută restaurantele să găsească clienți | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.