Proiectul privind strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare, respins de consilierii locali

sedinta

sedinta1

După discuții îndelungate, consilierii locali au respins în ședința de azi, 26 martie, proiectul de hotărâre privind strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare pe perioada 2015-2025, cu zece voturi „pentru” și 11 „abțineri”. Cei mai critici la adresa strategiei propuse spre aprobare au fost consilierii UDMR, Maskulik Csaba și Butka Gergo.

Celor doi li s-a alăturat și consilierul Nits Janos care a declarat că în strategia supusă spre aprobarea Consiliului Local, dintre clădirile din Centrul Vechi al Sătmarului figurează doar Filarmonica „Dinu Lipatti”, de vreme ce despre Hotelul „Dacia” sau alte clădiri de patrimoniu nu se amintește absolut nimic. „Strategia de dezvoltare a unei localități este un proiect extrem de important dar cel propus spre aprobare este unul superficial. Nu știu cine l-a făcut, dar proiectul propus este lipsit de viziune”, spune Nits.

În luarea de cuvânt Butka a catalogat forma prezentată a strategiei de dezvoltare a municipiului Satu Mare ca fiind „cu multe lipsuri, futuristic. Se vorbește despre darea unei utilități terasei clădirii Consiliului Județean. Serios? Se vorbește despre faptul că județul Satu Mare este pe primul loc la producția de căpșuni dar actului cultural i se dedică doar câteva rânduri. De asemenea, se spune că zona metropolitană este un proiect important dar este amintit într-o singură frază. Dacă votăm acest proiect, ne dăm votul pentru căpșuni și terase. Această strategie nu este demnă pentru Satu Mare, calitatea ei fiind îndoielnică”.

Maskulik s-a legat de construirea unei zone pietonale subterane în spațiul dintre cele două cimitire de la gară. „Chiar este o circulație atât de intensă încât să se impună construirea unei zone pietonale subterane?”, se întreabă Maskulik.

Alte voci din grupul consilierilor UDMR au declarat că din strategia propusă lipsește cu desăvârșire o viziune în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere.
În cele din urmă proiectul de hotărâre a fost respins de către consilieri cu zece voturi „pentru” și 11 „abțineri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.