Fotograful Cosmin Bumbuț a pozat camera intimă din Penitenciarul Satu Mare

Cosmin Bumbut

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

În cadrul unui proiect intitulat „Camera intimă”, fotograful băimărean Cosmin Bumbuț a surprins interiorul dormitoarelor în care deținuții petrec timp în intimitate cu ocazia vizitelor conjugale. Pentru a-și duce la bun sfârșit proiectul, Bumbuț a vizitat 35 de penitenciare din România, printre care și pe cel din Satu Mare.

Demersul artistic al fotografului băimărean a ajuns printre proiectele finaliste în cadrul competiției internaționale „Sony World Photography Awards”. Instantaneele au fost publicate pe www.bumbutz.ro/portofolio, la secțiunea „Camera intimă”.

Într-un interviu acordat publicației americane „Vice”, Cosmin Bumbuț povestește de unde i-a venit idea unui asemenea proiect dar și care au fost cele mai interesante întâmplări prin care a trecut în cei patru ani, răstimp în care a vizitat 35 de penitenciare și centre de detenție din România.

Camera intimă din Penitenciarul Satu Mare a fost catalogat de Bumbuț ca fiind unul „bizar”, vizitatoarele fiind duse către acea încăpere pe un hol unde se află camerele deținuților.
„Mă gândesc că se aude şi mă gândesc ce o fi acolo când e închiriată, ce cor de încurajări şi ce strigă ceilalţi deţinuţi”, a declarat fotograful pentru reporterii www.actualmm.ro.

Artistul băimărean a vizitat Penitenciarul din orașul nostru în cursul anului 2011.

Camera intimă din cadrul Penitenciarului Satu Mare a fost înființată în 2007. Potrivit regulilor, deţinuţii au dreptul de maximum o dată la trei luni să se retragă în intimitatea camerei, împreună cu soţiile sau partenerele de viață. Pentru a avea şansa de a primi aprobarea din partea comisiei de specialitate care analizează fiecare cerere, deţinuţii nu trebuie să fi avut nici o sancţiune disciplinară în cele şase luni premergătoare depuneri cererii. Apoi, trebuie să participe la acţiunile socio-culturale organizate de instituţie. Deţinuţii selectaţi au dreptul la maximum două ore de intimitate.

Din datele pe care le deținem, în Penitenciarul Satu Mare sunt aprobate anual, în medie, 150 de cereri de „acces” în camera intimă.

Potrivit unui bilanț prezentat în luna februarie al acestui an de către directorul Penitenciarului Satu Mare, comisarul-șef Ioan Iuga, din cele 664 de paturi de care dispune instituția sunt ocupate 556, iar 65% dintre deținuți sunt recidiviști.

Sursa foto camera intimă: www.bumbutz.ro

2 Comentarii la "Fotograful Cosmin Bumbuț a pozat camera intimă din Penitenciarul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.