După un an de interdicție, liderul Jobbik Szavay Istvan, a venit la Satu Mare

Jobbik

Vicepreședintele Jobbik, deputatul ungar Szavay Istvan a început azi, 26 martie un turneu în Transilvania, având ca scop reluarea legăturilor cu cele opt organizații pe care formațiunea politică le are în România. Szavay, vine în țara noastră la un an după impunerea interdicției de a intra în România.

În aceeași situație a fost și un alt membru Jobbik, Zagyva Gyorgy Gyula, un membru al Organizației „Oastea Haiducilor”, Tyirityan Zsolt și un membru al Organizației „Noua Gardă Ungară”, Mikola Bela. Vă reamintim că anul trecut cei patru au fost trecuți pe lista neagră de Curtea de Apel București, la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe a României.

După expirarea interdicției, Szavay Istvan a venit la Satu Mare de unde va începe un turneu în România, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 26 martie, la Satu Mare, alături de liderul Jobbik de la noi din județ, Dula Zsolt.

Szavay a declarat că șoferul său a fost oprit la Vama Borș, acestuia nu i s-a permis intrarea în România. „S-a comis un abuz și voi contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, spune deputatul ungar.

Parlamentarul de la Budapesta a lăudat organizația Jobbik din Satu Mare, subliniind că aceasta este „atașată valorilor Jobbik”. Totodată, acesta a acuzat UDMR spunând că s-a aliat cu FIDESZ din Ungaria, formațiune politică cu care a făcut destul de multe compromisuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.