Interlopul Doru Tukacs, așteptat la Înalta Curte de Casație și Justiție

Doru Tukacs

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României va analiza joi, 5 martie, dosarul cunoscutului interlop din Satu Mare, Doru Tukacs, în care acesta, împreună cu alte 26 de persoane, a fost condamnat într-un dosar de inițiere și constituire de grup infracțional organizat. Este vorba despre celebrul dosar al utilajelor agricole furate din UE, prejudiciul ridicându-se la suma de aproximativ 4 milioane de euro.

Vă reamintim că Tukacs a fost găsit vinovat, iar apoi condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 4 ani și 6 luni de pușcărie cu executare din care se scad cele 5 luni petrecute în arest preventiv. Sentința pronunțată în data de 5 decembrie 2014, nu este definitivă.

În același dosar magistrații orădeni au condamnat și un alt sătmărean, Mircea Condor, la 9 ani 11 luni și 11 zile de detenție.

Cei doi sătmăreni au atacat cu apel sentița magistraților din Alba Iulia, astfel că, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor ÎCCJ a României. Primul termen stabilit de instanță este data de 5 martie.
Dintre cei 27 de inculpați, 24 au fost condamnați, iar doi au fost achitați. Pentru unul dintre inculpați judecata a încetat deoarece acesta a decedat în timpul desfășurării procesului.

Din rechizitoriul întocmit în mai 2011, hoții de utilaje acționau pe teritoriul mai multor state membre ale UE. Aceștia identificau utilajele agricole, verificau modul în care acestea erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracție, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS, după care utilajele erau sustrase și transportate în România, fiind folosite documente false. Mai apoi erau ascunse la diverși tăinuitori și apoi vândute pentru importante sume de bani. Potrivit datelor estimative existente la dosar, prejudiciul creat de rețeaua de hoți de utilaje este de aproximativ patru milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.