Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare, va găzdui marți, 3 martie, cu începere de la ora 14.00, în Sala multimedia, un dublu eveniment editorial. Profesorul Carol C. Koka își va lansa volumul „Cenaclul literar Afirmarea – Cronici și antologie 2014”.

Volumul de debut „Gânduri, Rânduri”, al autoarei Lia-Gabriela Koka, va completa evenimentul cu rime din poeziile ei „care emană romantism și ating coarde sensibile”, după cum a apreciat regretatul Ion Bala.
Carol C. Koka s-a născut la 1 ianuarie 1949, în Satu Mare. A absolvit în 1967 Liceul „Mihai Eminescu”, iar în 1974 Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A activat ca profesor de istorie la mai multe licee din Satu Mare, timp de 20 de ani la Liceul Industrial Construcții de Mașini „Unio”.

Până în prezent a publicat următoarele cărți: „Geografie fizică. Culegere de lecturi geografice” (2002), „Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini Unio Satu Mare – Monografie” (2009), „Satu Mare – Repere de cronologie istorică” (2012), „Cenaclul Afirmarea – Cronici de cenaclu” (2013), „Atentatul de la Sarajevo în paginile ziarului Românul” (2014).

Profesoara Lia-Gabriela Koka s-a născut la 20 mai 1975 în Satu Mare, părinții ei fiind profesori. A urmat gimnaziul la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar cursurile liceale la Colegiul Național „Doamna Stanca”, profil Filologie. A absolvit Facultatea de Litere și Teologie din cadrul Universității de Nord Baia Mare. În prezent este profesoară de limba și literatura română-religie la Școala Gimnazială „Dr. Vasile Lucaciu” din Satu Mare.

A scris poezii încă din gimnaziu, fiind distinsă cu premii la concursurile școlare. A debutat în revistele școlare „Gutinul” și „Helvetica” din Baia Mare, unde a fost profesoară la începutul carierei.
A publicat poezii în mai multe numere ale revistelor „Citadela”, „Profesia” și „Signet”. Este membră a Cenaclului literar „Afirmarea”, unde a prezentat un grupaj de poeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.