A fost stabilită conducerea noului PNL Satu Mare

Conferinta PNL

Romeo Nicoara si Petre Muresan

Joi, 26 februarie, a avut loc ședința de constituire a Comitetului Județean Executiv al PNL Satu Mare, acesta fiind alcătuit din 24 de membri. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 27 februarie, de către cei doi co-președinți ai PNL Satu Mare, Petre Mureșan și Romeo Nicoară, respectiv de consilierii municipali, Adrian Albu și Cosmin Rațiu.

Petre Mureșan a dat citire componenței Comitetului Județean Executiv. Noul organism este condus de către cei doi co-președinți. Sorin Ghilea a fost ales în funcția de secretar general, iar deputatul Andreea Paul este membru de drept în cadrul comitetului.

Totodată, comitetul este alcătuit din 20 de membri simpli. Este vorba despre: Vasile Berinde, Adrian Cozma, Virgil Enătescu, Grieb Csaba, Dan Zeicu, Ileana Blidar, Ovidiu Duma, Radu Giurcă, Ioan Bartok, Romeo Pop, Alexandru Panea, Gheorghe Berinde, Iosif Roca, Ilie Ciuta, Ioan Racolța, Adrian Albu, Dinu Birtok, Daniel David, Zenoviu Bontea și Mihai Huzău.

La aceștia se adaugă și patru membri supleanți (Monica Sobius, Silviu Zetea, Cristian Soponoș și Nagy Otto), respectiv șase președinți de organizație internă (Emilia Enătescu, Beres Jozsef, Victor Cernea, Petrică Silaghi, Nicolae Popdan și Alin Țuțuraș).

Termenul de constituire a Comitetelor Județene Executive este 28 februarie. În ceea ce privește Comitetele Executive Locale, acestea trebuie constituite în decurs de o lună.

În luarea de cuvânt Rațiu a spus că „dorim să promovăm o ideologie de dreapta care să se regăsească în folosul cetăţeanului. Din păcate municipiul şi judeţul nu a fost condus pe perioadă lungă de timp de persoane de dreapta. Noi dorim în 2016 să venim cu noi viziuni şi să avem lideri care să ne conducă în beneficiul cetăţeanului”.

Comitetele Județene Executive au printre atribuții: organizarea și conducerea întregii activități interne a partidului la nivel județean, între două ședințe consecutive ale BPJ; urmărirea activității Consiliului Județean, Prefecturii, a serviciilor deconcentrate și adoptă măsurile ce se impun ca reacție la măsurile acestora; stabilirea candidaturilor pentru funcțiile alese sau numite la nivel județean, în afara partidului, pe baza regulamentului privind cariera politică și supunerea acestora aprobării BPJ; etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.