Statuia din Oradea a lui Ion I. C. Brătianu, va purta semnătura sătmăreanului Radu Ciobanu

Radu Ciobanu

Radu Ciobanu1

Consiliul Local din Oradea a hotărât în şedinţa ordinară de joi, 29 ianuarie, cu unanimitate de voturi că viitoarea statuie a omului de stat, Ion I. C. Brătianu, va fi turnată în bronz după proiectul sculptorului sătmărean Radu Ciobanu.

Compoziţia câştigătoare, premiată cu 2.000 euro, îl reprezintă pe politicianul liberal în picioare, având în spate un soclu cu stema Casei Regale a României deasupra căruia tronează un vultur cu aripile deschise.

Statuia lui Ion I. C. Brătianu va fi amplasată în latura dinspre Aleea Ştrandului a parcului cu acelaşi nume. Lucrarea din bronz şi soclul aferent vor trebui finalizate până la data de 30 iunie, sculptura urmând să fie dezvelită în cadru festiv pe 20 august, chiar de ziua de naștere al marelui om politic român.

Născut în Braşov în 1963, scuptorul Radu Ciobanu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Lucrările sale au fost expuse la Muzeul de Artă din Satu Mare şi alte oraşe din România, dar şi în muzee din Italia, Belgia, Olanda, Germania, Spania şi Canada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.