Tabără de matematică la Călineşti-Oaş

Tabara de matematica

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Satu Mare organizează cu sprijinul Consiliul Judeţean (CJ) şi în colaborare cu Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare o tabără de matematică la Călineşti-Oaş. Tabăra se va desfășura în perioada 2-6 februarie.

La tabăra de matematică vor participa 30 de elevi de gimnaziu, selectaţi dintre premiaţii olimpiadei de matematică (etapa judeţeană 2014) şi la alte concursuri de matematică organizate de IȘJ Satu Mare. Elevii vor fi însoţiţi pe toată durata taberei de patru profesori de matematică şi vor avea şansa să aibă parte de cursuri şi seminarii predate de 20 de profesori de matematică din judeţul nostru.

Tabără de matematică se doreşte a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2015. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activităţi de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi elevii vor participa dimineaţa la 3 ore de curs şi seminar, iar după-amiaza la 2 ore dedicate rezolvărilor de probleme.

Fiecare zi a taberei va avea o anumită temă: luni – Ziua iniţierii de prietenii, marţi – Ziua centrării pe performanţă, miercuri – Ziua matematicii, joi – Fasion Day, iar vineri – Ziua mulţumirii. Fiecare masă de prânz se va desfăşura sub un anumit simbol: Prânzul uimirii, Prânzul matematicii, Prânzul tăcerii, respectiv Prânzul mulţumirii.

Activităţile de petrecere a timpului liber vor cuprinde un program artistic de bun venit realizat de copiii care învaţă în şcoli din Ţara Oaşului, jocuri de iniţiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală, Star of the day, prezentarea de aspecte din istoria matematicii, atelier de desen, Fashion Show, Arts & Crafts – atelier bijuterii, întâlnire cu cercetaşii din Negreşti-Oaş, foc de tabără.

Ziua de vineri va fi rezervată unui test – simulare a olimpiadei de matematică la care vor participa toţi elevii prezenţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.