Conducerea Muzeului Județean Satu Mare și-a prezentat bilanțul pe 2014

Bilant MJ

În cadrul ședinței de bilanț a Muzeului Județean (MJ) Satu Mare, directorul instituției, Liviu Marta, a precizat că anul trecut au fost amenajate expoziții la Rezervația Arheologică a dacilor liberi de la Medieșu Aurit, Casa Memorială „Vasile Lucaciu” din Apa și la Complexul Memorial „Ady Endre”.

Alături de Marta, la ședința de azi au participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, respectiv vicepreședintele aceleiași instituții, Mircea Govor.

În ceea ce privește săpăturile arheologice, în 2014 specialiștii muzeului au lucrat la: Medieșu Aurit, Supur, Bobald, Iojib, Urziceni, Căuaș și Tășnad, în cadrul unor proiecte finanțate de Ministerul Culturii (25.000 lei) și din Fonduri europene (75.000 lei).

Printre obiectivele pe anul în curs Liviu Marta a amintit următoarele proiecte: reabilitarea fațadei Muzeului de Istorie, reabilitarea Atelierului Memorial „Aurel Popp”, achiziționarea unui teren de 4 hectare pentru extinderea parcului arheologic de la Medieșu Aurit, amenajarea unei case tradiționale la Muzeul din Măriuș, reabilitarea Atelierului „Paul Erdos”, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.