Sătmăreanul Mani Gyenes a câştigat clasa “Maraton” la Dakar 2015 !

Mani1

Astăzi, 17 ianuarie, s-a terminat ediția 2015 a Raliului Dakar, iar Emanuel (Mani) Gyenes a ajuns la sfârşitul probei în postura de câștigător al clasei “Maraton”. Aceasta este a doua victorie a lui Mani la Dakar după ce s-a mai impus și la ediția din 2011.

Etapa dintre Rosario și Buenos Aires măsoară în total 393 de km, din care 174 de km trebuiau parcurși în regim de probă specială. Din pricina ploii abundente organizatorii au decis să întrerupă speciala la km 101. Mani Gyenes era lider al clasei “Maraton” de la revenirea raliului în Argentina, după incursiunea în Bolivia și Chile, iar timpul obținut pe speciala de astăzi îi confirmă această poziție.

Ediţia din acest an a Raliului Dakar a debutat pe 4 ianuarie în Buenos Aires, iar după un parcurs de 9.295 de km, traversarea de două ori a Munților Anzi pe la altitudini ce au depășit în ambele situații 4.500 m, sute de km în Atacama, cel mai arid deșert din lume, și zeci de km prin câmpia de sare de la Uyuni (peste 3.500 m altitudine), raliul revine în capitala Argentinei pentru podiumul final.

Festivitatea de premiere are loc în această seară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.