„BookLand Evolution” – soluţia gratuită anti-inerţie pentru liceeni

BookLand1

BookLand3

BookLand5

S-a încheiat prima ediţie a Conferințelor practice pentru tineri „BookLand Evolution”, marcând astfel finalul unui maraton de 120 sesiuni, care au inspirat 20.000 de liceeni din 23 de orașe.

Pe durata celor două două serii (10 martie – 13 iunie și 22 septembrie – 12 decembrie), conferinţele au reunit peste 350 speakeri: antreprenori și reprezentanți ai unor recunoscute companii, renumiți artiști, jurnaliști, bloggeri, sportivi de performanță – oameni implicați în dezoltarea comunității şi care s-au afirmat de-a lungul timpului prin pasiunea, profesionalismul și determinarea care au stat la temelia succesului de care se bucură în prezent.

Printre sutele de speakeri care au urcat pe scena „BookLand Evolution” îi numim pe: Alice Năstase, Adina Buzatu, Andi Văsluianu, Andreea Marin, Dan Chișu, Dan Perjovschi, Dragoș Anastasiu, Florin Chilian, Maia Morgenstern, Marina Almășan, Marius Ghenea, Mihaela Tatu, Mihai Petre, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu, Vasile Calofir și mulți alții, care au fost însuflețiți de dorința de a contribui la emanciparea tinerei generații, devenind deja mentorii care continuă să le vorbească tinerilor cu pasiune despre carieră, evoluție și succes.

„BookLand Evolution” a lăsat în spate un an în care s-a bucurat de un real succes, reușind să aducă în fața liceenilor oameni extrem de pasionați, care le-au împărtășit o parte din curajul care i-a propulsat către o carieră de succes, precum și fascinația pentru literatură, aceste doua ingrediente antrenându-le imaginația și au făcut posibilă concretizarea ideilor de afaceri sau proiectelor valoroase.

Desfăşurarea conferințelor a fost posibilă datorita sprijinului instituțiilor culturale și de patrimoniu local, care au asigurat cadrul necesar în fiecare oraș din itinerariul „BookLand Evolution”. Iar începând de anul viitor formatul evenimentului se va extinde și către studenți, avand loc astfel două conferinţe pe zi: pentru liceeni şi pentru studenţi.

În 2011 „BookLand” a adus schimbarea în lumea cărţii. A coborât-o din turnul de fildeş şi a adus-o în mijlocul oamenilor – în realitatea lor cotidiană şi în spaţiul lor de socializare şi recreere – făcând-o astfel mai accesibilă şi mai dezirabilă. BookLand s-a lansat în cel mai mare mall din Bucureşti, printr-un targ de carte pilot. La cererea editurilor a continuat timp de 3 ani cu o caravană naţională de carte, activă 10 luni pe an, care a poposit în centrele comerciale, pieţele şi parcurile din peste 40 oraşe, devenind cea mai amplă manifestare culturală.
Lansarea librariei online www.book-land.ro a fost un pas firesc, oferind peste 30.000 de titluri de carte, e-books, audiobooks, muzică, film, jocuri, cadouri și birotică de la peste 200 furnizori.
Tabăra Coolturala BookLand adresată tinerilor, cu două ediţii deja la activ, sub forma unui program de educaţie alternativă şi nonformală vizează stimularea competenţelor de comunicare şi creativitate.

Din 2014 si-a asumat o noua misiune: aceea de a le oferi gratuit tinerilor din întreaga ţară instrumentele necesare dezvoltării personale şi profesionale. Și-a propus să-i ajute să îşi descopere talentele, să acumuleze experienţe, să cunoască profesionişti şi să înveţe lucruri noi pentru a-şi putea modela viitorul. Conferinţele practice pentru tineri „BookLand Evolution” se adresează liceenilor și studentilor din 23 oraşe care au astfel ocazia să întâlnească 800 personalităţi marcante.

Ca extensie pragmatică a conferinţelor, inPractica.ro este o platformă gratuită în care tinerii pot găsi oportunităţi de practică, internship-uri, traineeship-uri, part-time jobs şi voluntariat, pentru a-şi perfectiona abilităţile, a dobândi cunoştinţe practice şi a-şi defini obiectivele carieristice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.