1.000 de puieți au fost plantați în Ariile Protejate „Râul Tur”

Puieti

Sâmbătă, 22 noiembrie, Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare a plantat 1.000 de puieți în Ariile Protejate „Râul Tur”, mai exact în apropierea localități Turulung, pe pășunea Sebesvész. Acțiunea a fost organizată de SCA Satu Mare în parteneriat cu Asociația Crescătorilor, Primăria și cu Școala Generală din Turulung.

Plantarea s-a realizat în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Au fost plantați 200 puieți de păr pădureț, 200 puieți de plop alb și 600 puieți de păducel. În totalitate a fost amenajată o perdea forestieră de 1.360 m lungime, la marginea pășunii.

Fâșia de arbori și tufăriș în viitorul apropiat va contribui la conservarea mai multor specii protejate, oferind loc de cuibărire și de adăpost. Respectiv va avea efecte benefice pentru calitatea pășunii, prin temperarea vânturilor și păstrarea umezelii solului în perioade secetoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.