Sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița

Fermieri1

Fermieri2

Gheorghe Neata

Gheorghe Neață, director general în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost prezent azi, 21 noiembrie la Satu Mare pentru a participa la ședința de constituire a Asociației crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița. Potrivit acestuia, se dorește revigorarea celor două rase, iar MADR va sprijini crescătorii, cu condiția să fie înscriși în asociație.

Neață susține că cele două rase de porci ar putea deveni un adevărat brand național „deoarece Mangalița, spre exemplu, este considerată o rasă rustică, puțin pretențioasă, dar cu o calitate excepțională a cărnii. Consumul de carne de porc din rasele Bazna și Mangalița este recomandat și pentru persoanele ce suferă de boli cardio-vasculare”.

Potrivit directorului general MADR, la nivel național, din rasa Bazna mai sunt doar 150-200 de capete, iar din Mangalița, aproximativ 3.000 de capete. „Există șanse reale ca cele două rase să fie revigorate deoarece statul se obligă să-i ajute pe fermieri. Din 2015, crescătorilor li se va acorda un ajutor de minimis de 15.000 de euro pe fermă”, a declarat Gheorghe Neață.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.