CRIMA la Satu Mare. O actriță a Teatrului de Nord găsită fără suflare pe malul Someșului

1

DSCF6415

DSCF6420

DSCF6423

DSCF6424

DSCF6428

DSCF6431

DSCF6434

DSCF6438

DSCF6443

Marinela Pop

Gabriela Dorgai

Gabriela Dorgai, actriță la Teatrul de Nord Satu Mare a fost găsită azi, 10 noiembrie, moartă pe malul Someșului. Din primele cercetări reiese că femeia a fost violată iar apoi ucisă. Cadavrul Gabrielei Dorgai a fost descoperit la orele amiezii, pe malul Someșului, în dreptul reprezentanței locale ACR.
O tânără care se plimba cu bicicleta pe dig a văzut o poșetă aruncată într-un tufiș și s-a apropiat să o ia. În poșetă erau bani și un telefon mobil. Tânăra a luat poșeta și a dus-o acasă la bunica ei. Bătrâna a anunțat Poliția iar tânăra s-a întors cu oamenii legii să le arate locul unde a găsit poșeta.
După verificarea zonei a fost descoperit și cadavrul actriței, în vegetația de pe malul râului. Din primele cercetări reiese că femeia era dezbrăcată, întinsă pe spate și avea doar o cizmă. Polițiștii au găsit urme pe dig în jos, și se pare că femeia a fost târâtă până pe malul Someșului. Din primele indicii reiese că actrița a fost violată iar apoi ucisă. Aceasta avea bani în poșetă, astfel că este exclusă varianta unui jaf.
Oamenii legii au izolat zona și a început prelevarea probelor. La fața locului a fost adus un câine special dresat.
Actrița, în vârstă de 41 de ani a participat aseară (duminică, 9 noiembrie) la premiera piesei „Inimă de câine”, spectacol susținut pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Actorul Carol Erdos, venit și el la fața locului la aflarea tragediei, susține că la spectacolul de aseară actrița era împreună cu fiica ei de 17 ani, iar după spectacol nu a mai rămas la petrecerea de după premieră, ci s-a dus spre casă, în Carpați I.
„Cum de s-a încumetat să meargă pe dig? E plin de aurolaci pe aici”, spune Erdos.
Profund afectat de cele întâmplate actorul Vasile Blaga spune că „ar fi nevoie de zeci de Dumnezei ca să-i pedepsească pe toți care fac asemenea lucruri”.
După verificarea amănunțită a zonei, prim-procurorul Marinela Pop a declarat că „cu siguranță ne aflăm în fața unui caz de omor. Pe parcursul anchetei, vă vom furniza și alte informații”.
Gabriela Dorgai a fost actrița Teatrului de Nord din 1990. A divorțat în urmă cu patru ani, căsătorie din care are o fiică de 17 ani. Potrivit celor apropiați în ultima perioadă actrița a fost profund afectată de faptul că în urma divorțului, custodia fiicei a fost atribuită fostului soț.