„Ziua Armatei Române”, marcată la Negrești-Oaș

Negresti1

Negresti2

Negresti4

Negresti5

Negresti6

Negresti7

Ziua Armatei Române a fost marcată azi, 24 octombrie, la Negreşti-Oaş printr-un „Te Deum”, depuneri de coroane de flori şi un scurt moment artistic.
La eveniment au participat primarul capitalei Țării Oașului, Aurelia Fedorca, consilieri locali și șefi din instituții din zonă, dar și invitați de la județ. Astfel, au fost prezenți președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, deputatul Ovidiu Silaghi, managerul public al județului, Nicolae Bura, primari ai comunelor din Țara Oașului, respectiv reprezentanți ai partidelor politice.
Manifestările au început la ora 13.00, la Obeliscul dedicat Eroilor din Negreşti-Oaş, cu un „Te Deum” în memoria eroilor Armatei Române, urmat de depunerea de coroane şi jerbe de flori din partea celor prezenți.
Primarul Aurelia Fedorca a vorbit despre semnificația acestei zile, aducând un omagiu eroilor și transmițându-le „La Mulți Ani!” militarilor români.
„Azi sărbătorim 70 de ani de când Armata Română a eliberat ultima palmă de pământ românesc de sub ocupația hortysto-fascistă, la Carei. Sunt 70 de ani de la ziua în care armata, făcându-și datoria faţă de ţară, ne-a făcut din nou liberi după cel de-al doilea Război Mondial. 25 Octombrie nu este doar o zi a recunoştinţei, este şi o zi a demnităţii noastre, o zi pe care militarii români au stropit-o cu sânge. Nu întâmplător, Biserica şi Armata sunt instituţiile în care românii au cea mai mare încredere, iar ziua de 25 octombrie trebuie tratată cu respect, la fel ca 24 ianuarie sau 1 Decembrie. Îi felicit pe militari şi pe comandanţii lor şi le urez „La Mulţi Ani” de Ziua Armatei Române!”, a declarat Aurelia Fedorca.
După depunerile de coronae a avut loc un scurt moment artistic susţinut de ansamblurile Casei de Cultură şi de elevii şcolilor din oraş, dar și de folkistul Sorin Bălaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.