Prefectul solicită verificarea vânzătorilor de ciuperci din județul Satu Mare

SAMSUNG CSC

În contextul numărului mare de persoane intoxicate cu ciuperci din ultimele zile, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit azi, 20 octombrie, la ora 09.00, cu directorii instituţiilor deconcentrate care au responsabilităţi în prevenirea apariţiei unor noi cazuri de îmbolnăviri.

În urma discuţiilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat conducerilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare să efectueze controale în toate pieţele din judeţul nostru, pentru a opri vânzătorii ambulanţi şi neautorizaţi să comercializeze ciuperci care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

De asemenea, potrivit celor declarate de conducerea Direcţiei Silvice Satu Mare, pădurarii urmăresc în această perioadă îndeaproape situaţia, astfel încât cetăţenii care merg să culeagă ciuperci din păduri să fie atenţionaţi cu privire la riscurile la care se expun ulterior, prin consumul acestora.

Totodată, echipajele Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare din teren, vor verifica vânzătorii de ciuperci de pe marginea drumului.

În final, s-a convenit că instituţiile abilitate vor transmite către unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare planşe care vor conţine imagini şi informaţii despre ciupercile otrăvitoare şi cele neotrăvitoare, astfel încât populaţia să fie corect informată.

Toate aceste măsuri vin în contextul în care la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare s-a înregistrat un număr de 42 de îmbolnăviri, persoanele intoxicându-se în urma consumului de ciuperci culese din pădurile judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.