Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, în vizită la Tribunalul Satu Mare

Robert Cazanciuc

În cursul zilei de azi, 20 octombrie, conducerea Tribunalului Satu Mare a fost gazda ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc şi a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dr. Adrian Bordea.

Scopul vizitei de azi s-a axat pe două coordonate: vizitarea Palatului de Justiţie Satu Mare în vederea constatării stadiului lucrărilor desfăşurate în cadrul proiectului de „Reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare”, dar şi discuţii pe marginea activităţilor specifice sistemului judiciar.

La întâlnirea cu oficialităţile sistemului judiciar au participat judecătorii Tribunalului Satu Mare şi preşedinţii instanţelor arondate, în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de chestiuni referitoare la implementarea şi aplicarea noilor coduri în materie civilă şi penală, propuneri de eficientizare a activităţii de unificare a practicii judiciare, asigurarea compatibilităţii dintre dispoziţiile legilor de organizare judiciară şi Regulamentul de organizare interioară a instanţelor judecătoreşti.

În contextul acestei vizite a fost abordată şi problema protestului avocaţilor, sens în care a avut loc o întâlnire şi cu reprezentanţii acestora, concluzia fiind aceea că, printr-o mai eficientă comunicare şi colaborare relaţiile pot fi, cel puţin, menţinute la acelaşi nivel de respect reciproc şi normalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.