Campanie murdară pentru Ponta

Klaus Iohannis

Obținerea sprijinului Germaniei, eficiența în fruntea administrației de la Sibiu și construirea imaginii unui viitor președinte care „tace și face” sunt principalele argumente ale liderului PNL. De altfel, Iohannis nu are consultanți, cu excepția lui Andrei Muraru, fost șef al IICCMER. În plus, imaginea bună pe care o are ca primar al Sibiului și rezultatele pe care le-a avut în fruntea administrației locale, reprezintă un alt punct central pe care se bazează campania liderului ACL. Prezidențiabilul ACL vrea să-și construiască campania și pe imaginea sa de lider care „tace și face”. „În campania mea, românii nu vor avea parte de scandal și gălăgie, dar nu înseamnă că o să tac. După părerea mea, un președinte nu trebuie să distreze poporul, el trebuie să conducă poporul”, a spus Iohannis.
Între timp, candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta, abordează un tip de campanie total diferit, cu băi de mulțime în ușile mănăstirilor și bisericilor, cu acțiuni guvernamentale ce au caracter electoral (promisiuni făcute românilor care au termen de valabilitate începând cu 1 ianuarie 2015) cât și printr-o campanie de dezinformare și înșelare a alegătorilor.
Mii de pliante denigratoare la adresa prezidenţiabilului ACL Klaus Iohannis au fost distribuite în tot judeţul Gorj. Potrivit tele3.ro, de distribuirea materialelor în care primarul Sibiului este acuzat de trafic internaţional de copii, interese ascunse, relaţii penale şi etc., s-a ocupat staff-ul de campanie al lui Victor Ponta.
PSD se foloseşte de o instituţie de stat, Poşta Română, ai cărei angajaţi sunt obligaţi ca, odată cu pensia, să le distribuie persoanelor vârstnice şi pliante care fac parte dintr-o campanie împotriva lui Klaus Iohannis şi în care se precizează, în mod fals, că acesta „va gira tăieri de pensii şi salarii”.
Alina Gorghiu, prim-vicepresedinte ACL, a transmis presei o fotografie cu pliantul despre care face vorbire, privindu-l pe Klaus Iohannis. „Cerem PSD să facă public contractul încheiat cu Poşta Română pentru a distribui aceste materiale de propagandă. Vrem să urmărim, de asemenea, în ce măsură aceste sume se regăsesc în documentele oficiale referitoare la bugetul de campanie. Teama PSD şi a lui Victor Ponta de a pierde alegerile îi determine să angreneze în lupta împotriva candidatului ACL instituţii ale statului. Astfel, numeroase primării din ţară sunt obligate să distribuie aceste pliante mincinoase, cu scopul de a-i speria pe oameni”.
„Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a declarat public că, în calitate de preşedinte, nu va promulga nicio lege prin care se taie salarii sau pensii. Obiectivul declarat al prezidenţiabilului ACL este, dimpotrivă, mărirea veniturilor românilor, ca urmare a performanţelor economice care vor apărea prin impunerea unor politici liberale”, mai susţine prim-vicepresedintele ACL.
Sursa: ACL Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.