Peste 16.000 de elevi din județul Satu Mare au primit rechizite școlare

Claudiu Mondici

16.251 de elevi din 94 de școli sătmărene au beneficiat în acest an de penare, caiete și ghiozdane gratuite, în cadrul Programului social „Rechizite școlare”, o inițiativă a Guvernului României. Potrivit celor declarate de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Claudiu Mondici, distribuirea rechizitelor a început luni, 29, și se încheie azi, 30 septembrie. Pentru judeţul Satu Mare a fost alocată suma de 358.640 lei.
De acest program social au beneficiat elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
Valoarea maximă, în anul şcolar 2014-2015, a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în valoare de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Mondici a anunțat că în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin de ministru cu privire la metodologia de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din cadrul unităților de învățământ preuniversitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.