Avocații Baroului Satu Mare, intră în grevă

avocati

Începând de miercuri, 1 octombrie, avocații din cadrul Baroului Satu Mare vor intra în grevă, suspendând activitățile de asistență juridică din oficiu. Declanșarea acțiunii de protest a fost hotărâtă în cadrul ședinței de luni, 29 septembrie, a Adunării Generale Extraordinare a Avocaților din Baroul Satu Mare. Protestul poate să ducă la blocarea instanțelor și la afectarea activității parchetelor.

Avocații protestează împotriva tolerării de către magistrați, procurori sau judecători, ai persoanelor care profesează avocatura fără drept dar și față de lipsa de respect a instanțelor față de avocați. Unul dintre persoanele care practică clandestin avocatura este și fostul polițist Matei Mărgărit, care este membru al „Baroului Constituțional”, un ONG din Alba Iulia.

Baroul Satu Mare a depus plângeri față de persoanele care practică fără drept avocatura, însă acestea au fost clasate de Parchetul și Tribunalul Satu Mare. Adunarea Generală Extraordinară a Avocaților din Baroul Satu Mare consideră că soluţia de clasare, adoptată faţă exercitarea fără drept a profesiei de avocat, reprezintă un precedent judiciar periculos cu efecte directe asupra exercitării profesiei de avocat.

Hotărârea adunării generale se va comunica: Consiliul Superior al Magistraturii; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Uniunii Naţionale a Barourilor din România; Curții de Apel Oradea; Parchetelor şi instanţelor judecătoreşti de pe raza judeţului Satu Mare și tuturor barourilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.