Începe „Săptămâna prevenirii criminalității”

Actiune1

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) organizează în perioada 29 septembrie-3 octombrie, „Săptămâna prevenirii criminalității”, acțiune care în acest an a ajuns la a IX-a ediție. Detalii cu privire la evenimentele programate pentru această săptămână au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 29 septembrie, la sediul IPJ Satu Mare.
La întâlnirea cu ziariștii au participat șeful IPJ Satu Mare, Florentin Vlad, viceprimarul municipiului, reședință de județ, dr. Radu Roca, inspectorul general al IȘJ Satu Mare, Claudiu Mondici, directorul DJTS, Virgil Dragoș și reprezentanți ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Satu Mare.
Seria de acțiuni începe azi cu o întâlnire între elevii Liceului de Arte „Aurel Popp” și a Colegiului Tehnic de Construcții și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu”, cu deținuții din cadrul Penitenciarului Satu Mare.
Acțiunile vor continua marți, 30 septembrie, cu sesiuni informative cu privire la „Prevenirea pornografiei infantile și a victimizării minorilor prin abuzuri sexuale”, ce vor fi susținute în patru școli gimnaziale din județul nostru.
„Săptămâna prevenirii criminalității” se va încheia vineri, 3 octombrie, cu marșul bicicliștilor, la care vor participa elevi cu vârsta peste 14 ani, reprezentanți ai instituțiilor partenere și cetățeni doritori de mișcare în aer liber. Acțiunea va începe la ora 14.00, iar partcipanții vor pedala din Piața 25 Octombrie până în Grădina Romei, și retur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.