Ce zici despre Klaus Iohannis?

Klaus-Iohannis

Klaus Iohannis îşi depune OFICIAL candidatura la funcţia supremă în stat in date de 20.09.2014, ora 13.30 la sediul BEC de la Sala Palatului. Semnăturile necesare pentru înscrierea ca şi candidat oficial al Alianţei Creştin Liberale (ACL) la BEC au fost strânse într-un timp record: peste 2 milioane de semnături în doar o lună de zile.
În contextul geopolitic instabil al ultimilor ani, România are nevoie de un președinte echilibrat, ferm și, înainte de toate, bine văzut la nivel internațional. Klaus Iohannis îndeplinește admirabil toate criteriile de mai sus, fiind, fără îndoială, un garant credibil al independenţei naționale şi al integrităţii teritoriale a ţării.
Spre deosebire de contracandidați, contestați de media sau de oficiali europeni, Klaus Iohannis se bucură de recunoaștere la nivel internațional, fiind, printre altele, distins cu Crucea Federală de Merit și Crucea de Ofiţer al Ordinului pentru Merite oferite de Republica Federală Germania. Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, spunea despre Klaus Iohannis că este “un pasionat avocat al prieteniei dintre România și Germania”, fiind “cunoscut și apreciat în Germania“.

În mandatul său, Sibiul a intrat în circuitul diplomatic internațional, fiind vizitat de președintele Comisiei Europene, comisari europeni și membri ai Consiliului Europei, membri ai guvernelor Germaniei și Ungariei sau directorul general al UNESCO. Este cunoscută și relația sa bună cu case regale importante din Europa, Sibiul avându-i ca oaspeți de-a lungul vremii pe Regele Albert al Belgiei și Regina Paola, Prinţul Moştenitor Alois de Liechtenstein şi Prinţesa Sophie, Prinţul Moştenitor Frederick al Danemarcei şi prinţesa Mary sau Henri, Marele Duce de Luxemburg.

Eforturile depuse de Klaus Iohannis în relațiile internaționale s-au concretizat în titlul de “Capitală Culturală Europeană” primit de Sibiu în 2007, iar performanțele sale au fost apreciate de către delegațiile române și străine, de oamenii politici ori de afaceri, ba chiar și de către adversarii săi politici. Avem toate motivele, așadar, să avem încredere în realizarea obiectivelor sale, așa cum apar și în ultimele declarații: “Ca președinte, voi garanta parcursul de până acum și voi apăra ceea ce s-a realizat. În politica externă, voi apăra opțiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și la UE”.

Opinii despre Klaus Iohannis :

Ovidiu Marincea, Adevărul
Şi neamţul… tace. Şi tace. Şi nu-l scoţi din ale lui. El nu face circ la televizor. Nu face băi de mulţime. Doarme noaptea la Sibiu, cu familia. Nu răspunde acuzaţiilor puterii, nici trădătorilor din propriul partid. Este civilizat.

Alina-Mungiu Pippidi
De ce ar lovi însă presa de dreapta în Johannis? Poate pentru că nu există presă de dreapta, ci doar presă care are anumiți clienți?

Andrei Pleșu
Aş prefera un preşedinte decent, modest fără ostentaţie, bine educat, cordial, aşezat corect între gravitate şi umor, (dar neiubitor de trivialităţi suburbane şi de retorsiuni mitocăneşti), un preşedinte cu respect pentru reguli (juridice, morale, comportamentale), capabil să se exprime onorabil în măcar două limbi de circulaţie europeană, incapabil de ură, lipsit de pasiunea îmbogăţirii, de orgolii juvenile (sau pre-senile), de egolatrie.

Adrian Sălăgean, Ziarul Hunedoreanului
Neamţul este, până acum, candidatul României decente, deştepte şi tăcute, greu de manipulat, o majoritate pe care, nici cu votul morţilor, Dragnea nu a putut-o bate la referendum. Tăcerea acestor oameni nu înseamnă nici slăbiciune, nici resemnare şi nici trac. Înseamnă aşteptare! Aşteptarea unei ocazii, a unei şanse, a unei conjuncturi să vorbească. Şi dacă ea va vorbi la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.