Tronsonul de cale ferată Botiz-Bixad, scos la licitație pentru închiriere

CFR

Compania Națională de Căi Ferate, organizează azi, 19 septembrie, la Bursa Română de Mărfuri, licitație publică cu strigare pentru închirierea a 1.016,2 kilometri de cale ferată, care aparțin infrastructurii feroviare neinteroperabile. Printre tronsoanele scoase la licitație este și unul din județul Satu Mare, și anume, traseul Botiz-Bixad.
„Gestionarii de infrastructură privaţi, care vor închiria una sau mai multe secţii CF neinteroperabile, contribuie la menţinerea transportului feroviar pe aceste trasee şi la revigorarea sistemului feroviar”, a declarat directorul general al CFR, Macarie Moldovan.
Durata de valabilitate a contractului de închiriere va fi de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi prețul cel mai mare. Ofertele depuse vor fi deschise azi, la sediul Bursei Române de Mărfuri.
Conform prevederilor HG 643/2011, CFR are posibilitatea să ofere în regim de închiriere, prin licitații publice la Bursa Română de Mărfuri, tronsoane aparținând infrastructurii feroviare neinteroperabile către agenții economici. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.