Satu Mare: Au început „Zilele Cooperării Europene” (Galerie foto)

Folclor1

Folclor2

Folclor3

Folclor6

Folclor8

Folclor9

Folclor10

Folclor11

Folclor12

Folclor14

Folclor15

Folclor16

Folclor17

Folclor19

Folclor20

Folclor22

Folclor23

Folclor24

Folclor25

Folclor26

Folclor28

Folclor29

Meșteri populari din toate zonele folclorice ale județului Satu Mare dar și oaspeți din Ungaria și Ucraina participă azi, 18, respectiv vineri, 19 septembrie, la un eveniment cultural de anvergură organizat în municipiul Satu Mare. Este vorba despre „Zilele Cooperării Europene”, eveniment a cărui deschidere oficială a avut loc azi, la orele amiezii, pe platoul din fața Muzeului Județean Satu Mare.
Dintre oficialități, la deschiderea festivă au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și viceprimarul Marcela Papici.
Evenimentul a început cu intonarea Imnului Europei după care a urmat „Parada portului popular” la care au participat copii de grădiniță, elevi și adulți din toate zonele folclorile ale județului nostru, dar și din Ucraina, respectiv Ungaria, îmbrăcați în straie populare specifice zonelor din care provin.
În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe acţiuni precum, „Târgul meşterilor şi creatorilor contemporani” dar şi spectacole de dansuri şi cântece populare. Totodată, sătmărenii vor avea ocazia să urmărească demonstraţii practice de: olărit, broderie, prelucrarea lemnului, confecţionarea de măşti şi podoabe, respectiv, prelucrarea cornurilor de animale.
„Zilele Cooperării Europene” sunt organizate de Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare, Muzeul Judeţean, Universitatea de Stat din Ujgorod şi filiala din Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR).

Un Comentariu la "Satu Mare: Au început „Zilele Cooperării Europene” (Galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.