Eugeniu Avram propune modificări cu privire la accizarea tăriei

DSCF2700

La solicitarea producătorilor de pălincă din județ, prefectul Eugeniu Avram, împreună cu subprefectul Altfatter Tamas au transmis Guvernului propunerile de modificare a Codului Fiscal, în vederea neaccizării unei cantități de până la 200 de litri de pălină, țuică, rachiuri din fructe, drojdia de vin, ginars și tescovina, destinate pentru consumul propriu al familiei.
Propunerea a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 28 august și vine după ce reprezentanții Guvernului în teritoriu au avut întâlniri cu producătorii și cu reprezentanții asociațiilor acestora.
“Propunem ca ţuica, pălinca, rachiurile din fructe, drojdia de vin, ginars şi tescovina destinate consumului propriu al gospodăriilor individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 100 de litri de produs pentru fiecare gospodărie individuală pe an cu concentraţie alcoolică de 100% în volum, să se excepteze de la plata accizelor, cantitatea reprezentând 200 litri de distilat din fructe la 50 grade”, se arată în propunerea înanintată Guvernului.
O altă propunere vizează reducerea de zece ori a accizei plătită de micile distilerii care produc mai mult de 100 de litri de alcool.
Prefectul spune că, cu privire la aceste modificări s-au făcut demersuri la Comisia Europeană “dar nu s-a primit acceptul”. Cu toate acestea prefectul consideră că s-ar putea face o excepție pentru toamna acestui an “în condiţiile în care pentru 2015 se vor relua discuţiile cu Uniunea Europeană şi premierul este hotărât să susţină că pălinca este produs tradiţional”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.