„Caravana Scrimei Românești” va poposi și în municipiul Satu Mare

Scrima

Caravana de popularizare a scrimei pornește la drum duminică, 31 august. Primul popas va fi făcut în cursul aceleiași zile în Slobozia. “Caravana Scrimei Românești” va ajunge la Satu Mare pe data de 5 septembrie.
Federația Română de Scrimă organizează în perioada 31 august-9 septembrie, pentru prima dată în istoria sa, o caravană de popularizare a scrimei în întreaga țară. 11 orașe vor primi pe cei mai mari campioni și antrenori de scrimă în activitate, într-o acțiune fără egal în România.
Sătmărenii vor avea ocazia să se întâlnească cu campionii scrimei românești pe data de 5 septembrie, de la ora 11.00, în Pasajul “Corneliu Coposu”. În caz de vreme neprielnică evenimentul se va muta la Filarmonica “Dinu Lipatti”. Scopul aceste acțiuni este de a populariza scrima și de a atrage cât mai mulți copii spre sala de scrimă, explicarea beneficiilor practicării unui sport, respectiv interacțiunea dintre copii și marii campioni ai scrimei românești.
Din partea Federației Române de Scrimă vor participa: Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Greta Vereș, Bianca Pascu și Mirela Ifrim.
Tot în cadrul campaniei Federației Române de Scrimă va avea loc și premiera filmului independent “Planșa”, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe. Un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială va avea loc pe 26 septembrie 2014, iar filmul va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara și nu numai. Federația Română de Scrimă va promova “Planșa” în toate orașele în care va fi prezentă „Caravana Scrimei Românești”, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.