Petre Mureșan: „Dragnea și Ponta vor să ia primarii cu japca”

DSCF2647

“Liviu Dragnea, vicepremier și șef de campanie al lui Ponta, a anunțat o nouă manevră murdară a PSD în pragul campaniei pentru prezidențiale. Dragnea intenționează să promoveze o ordonanță de urgență prin care aleșilor locali li se dau două săptămâni în care vor putea trece la alt partid fără să-și piardă mandatele”. Declarația îi aparține președintelui PDL și co-președintelui ACL Satu Mare, Petre Mureșan și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 27 august. La întâlnirea cu presa a participat și președintele interimar al PNL Satu Mare, Romeo Nicoară.
În opinia liderului ACL, dacă va fi adoptată de Guvernul Ponta “ordonanța lui Dragnea va fi o lovitură la adresa democrației, a drepturilor cetățenilor și comunităților locale și va pune în pericol corectitudinea alegerilor prezidențiale. Dragnea și Ponta vor să ia primarii cu japca, prin OUG, și doresc refacerea PCR-ului partid de stat. OUG-ul lui Dragnea va pune o presiune fără precedent pe primarii opoziției ca să treacă la PSD și la sateliții partidului condus de Ponta. Asta se întâmplă și în Satu Mare. Govor, Ștef și acoliții lor fac presiuni, amenință și șantajează aleșii locali”.
Mureșan s-a referit și la execuția bugetară pe primele 7 luni. În opinia acestuia, bilanțul la care se face referire “confirmă proasta guvernare a lui Ponta. În ciuda semnalelor de alarmă atât ale opoziției cât și ale mediului de afaceri, Ponta este preocupat exclusiv de imagine și de campania sa pentru prezidențiale, nu de problemele economiei”.
În luarea de cuvânt Nicoară a făcut o comparație între guvernul socialist francez care a demisionat după un scandal legat de politicile economice care au dus Franța la stagnarea economiei, și Guvernu Ponta, care, în opinia acestuia “a aruncat țara în recesiune”. Totodată, liderul PNL Satu Mare s-a referit și la “atacurile pesediste” adresate candidatului ACL la prezindențiale, Klaus Johannis, atitudine care, în opinia lui Nicoară “trădează frica lui Ponta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.