Pilotul Ștefan Fazekas – drumul spre … ultimul drum

pilot avion1

Sicriul cu trupul neînsuflețit al pilotului sătmărean Ștefan (Istvan) Fazekas, decedat sâmbătă (23 august) seara după ce avionul pe care îl pilota s-a prăbușit în apropierea localității Copalnic Mănăștur (județul Maramureș) a fost luat azi, 25 august de la morga Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și adus la Satu Mare. În urma necropsiei medicii au stabilit că pilotului a decedat din cauza rupturii arterei aorte în urma impactului cu solul.
Ștefan Fazekas va fi condus pe ultimul drum marți, 26 august. Acesta avea 63 de ani. Martorii susțin că motorul avionului s-ar fi oprit, iar aeronava s-a prăbușit de la înălțimea de 30-40 de metri.
În avionul pe care Fazekas îl pilota se mai afla și un tânăr de 33 de ani, Lucian Corneanu, din Sighetu Marmației, proprietarul aeronavei. În urma accidentului aviatic, tânărul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.
Lucian Corneanu se află la terapie intensivă și urmează să fie supus mai multor intervenții chirurgicale. Tânărul a suferit și o fractură de coloană vertebrală, ceea ce necesită, cel puțin provizoriu, imobilizarea într-un corset gipsat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.