Campionatul Național “Ștafeta Munților” continuă la sfârșitul acestei luni

Drumetii

“Ștafeta Munților” este o competiție de turism sportiv, organizată la nivel național ce are drept scop dezvoltarea unor relații durabile între ONG-urile de tineret, turism sport și ecologic dar și între grupurile de persoane care doresc să participe la activități cu specific montan. Campionatul Național “Ștafeta Munților” este la a III-a ediție iar anul acesta are în componență șase etape organizate în diverse masive din România.

Categoriile la care se pot înscrie participanții în funcție de vârstă și experiență: „Copii”, „Open”, „Juniori”, „Veterani”, „Feminin” și „Elite”. Probele la care pot participa concurenții sunt: raid montan (drumeție), orientare, cunoștințe turistice, escaladă, însă organizatorii fiecărei etape pot organiza și alte activități cu specific montan adaptate vârstei și experienței.
Până în prezent s-au desfășurat patru etape.

Următoarea etapă în cadrul campionatului este prima ediție a “Trofeului Temerarii” ce se va desfățura în perioada 29-31 august, organizată de către Clubul Alpin „Temerarii”. Proba de raid montan va avea ca traseu: Valea Cerbului – Vârful Omu (2.505 metri) – Cabana Caraiman- Jepi Mici.

Etapa a-VI-a din acest an se va desfășura în perioada 12-14 septembrie, și este organizată de către Clubul Sportiv Montan “Altitudine”. Tabăra va fi amplasată în zona cantonului silvic din Valea Glajariei, cu acces auto prin Orașul Râșnov, cartier Glajarie, Uzina Electrică iar proba de raid montan va avea ca traseu: Tabăra Glajarie – Cabana Mălăiești –Hornul Mare – Vârful Omu– Drumul de Vară – Valea Mălăiești – Cabana Mălăiești- Tabăra Glajarie.

În cadrul etapelor următoare se vor organiza activități de raid montan (drumeție), orientare, escaladă, cunoștințe turistice conform regulamentului “Ștafeta Munților” din acest an, însă organizatorii pot desfășura și alte activități cu specific montan. Toate probele sunt gratuite și nu se vor percepe taxe de participare.

Cei care doresc să afle mai multe informații despre următoarele etape de concurs sunt rugați să acceseze pagina oficială a Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților”: www.stafetamuntilor.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.