O sătmăreancă vine în sprijinul celor care doresc să muncească ca poștași în Germania

Postasi
În perioada 20-21 august la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare va avea loc selecţia pentru un număr de 40 de poştaşi care vor avea posibilitatea să lucreze în Germania. Acţiunea este organizată de dr. Enikö-Ilona Hochdorfer reprezentanta firmei HKS Unternehmensberatung & Service GmbH Hardegsen din Germania.

La selecţie vor participa patronul firmei HKS Unternehmensberatung & Service GmbH Hardegsen, Heiko Keilholz, reprezentantul Serviciului Personal, Dirk Pfeiffer, respectiv dr. Enikö-Ilona Hochdorfer responsabilul pentru selectarea personalului.

“Am dorit ca această bursă a locurilor de muncă să aibă loc la Satu Mare pentru că acesta este oraşul meu natal din care am plecat în 2010 în urma căsătoriei. Până atunci am fost directoarea Camerei de Conturi Satu Mare”, ne-a declarant dr. Enikö-Ilona Hochdorfer.

Persoanele interesate de această oportunitate se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Satu Mare, strada Ion Ghica, nr. 36, telefon 0261-770237 pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Pentru înregistrarea în baza de date sunt necesare următoarele documente: CV model europass în limba germană; diploma de studiu şi recomandări de la ultimul loc de muncă. Totodată, persoanele interesate de acest job trebuie să aibă cunoştinţe de limba germană, condiţie fizică şi să deţină carnet de conducere categoria B.

Contractul de muncă se încheie pe o perioadă de 6 luni cu posibilitatea prelungirii ulterioare pe perioadă nedeterminată. Salariul oferit este de 2000 de euro pe lună, asigurările sociale fiind incluse.

Interviurile care vor avea loc în data de 20 august, în intervalul orar 08.30-11.30 şi 14.30-18.00, respectiv în data de 21 august între orele 11.00 şi 18.00.