Fostul şef al jandarmilor, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

colonelul-Gh.-Avram
Fostul inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Gheorghe Avram a fost trimis în judecată de procurorii militari din cadrul DNA. Avram este acuzat de abuz în serviciu.

Alături de fostul şef al IJJ Satu Mare au mai fost trimişi în judecată şi fostul său adjunct, colonelul Radu Petru Leucuţa, respectiv administratorul Centrului de Perfecţionare şi Pregătire a Cadrelor de Jandarmi Tăşnad, plt. adj. şef (r) Liviu Virgil Poptean. Procurorii susţin că cei trei şefi ai Jandarmeriei ar fi vândut fier vechi de la unitatea din Tăşnad şi şi-ar fi însuşit cea mai mare parte a banilor.

Din rechizitoriul întocmit reiese că “în perioada 2011-2012 colonelul (r) Gheorghe Avram, col. Radu Petru Leucuţa și plt. adj. șef (r) Liviu Virgil Poptean, la momentul derulării activității de predare-primire a patrimoniului aparținând Centrului de Perfecționare și Pregătire a Cadrelor de Jandarmi Tășnad către Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare dar și ulterior, la momentul dezafectării și valorificării materialului feros rezultat în urma debitării în afara procedurilor prevăzute de lege, au creat un prejudiciu unității în sumă de 21.383,02 lei, asigurându-și totodată obținerea unor foloase necuvenite în cuantum de 17.149,02 lei, reprezentând contravaloarea materialului feros de care au dispus și care a fost valorificat în afara cadrului legal”.

Pe de altă parte, procurorii susţin că Liviu Virgil Poptean s-ar fi înţeles cu reprezentantul firmei prin intermediul căreia a fost vândută o parte a fierului vechi să întocmească în fals un bon de cântar ce evidenția cantități mult mai mici de material feros predate de IJJ Satu Mare, document care ulterior a dobândit calitatea de act justificativ prin înregistrarea în evidențele financiar-contabile.

În cauză procurorii militari au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.867 lei, depistată în timpul cercetărilor asupra inculpatului lui Radu Petru Leucuţa, ca provenind din vânzarea ilicită a materialului feros ce aparținea IJJ Satu Mare.

La instrumentarea acestei cauze procurorii militari au colaborat și cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

3 Comentarii la "Fostul şef al jandarmilor, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.