După ce i-a rupt în două pe pensionari Marian vrea acum să-i unifice

Mircea-Marian
La începutul şedinţei de azi, 31 iulie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, preşedintele Ligii Pensionarilor „Unirea”, Mircea Marian şi-a exprimat doleanţa de a vedea toţi pensionarii uniţi „într-o singură asociaţie, deoarece uniţi suntem mai puternici”. În acest sens Marian a cerut sprijinul prefectului Eugeniu Avram pentru a media procesul de reunificare a pensionarilor.

„Nu eu sunt vinovat de scindare şi chem pensionarii la unirea celor două asociaţii. Cer domnului prefect să medieze acest proces. Vreau ca pensionarii să-şi aleagă în mod democratic conducerea şi nu aşa cum doresc anumiţi şefi ai judeţului să impună un preşedinte al pensionarilor”.

Vă reamintim că sfârşitul anului trecut (2013) Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor (AJP) Satu Mare a fost marcată de o serie de scandaluri. După ce Marian a demisionat din funcţia de preşedinte din motive de sănătate, la câteva săptămâni şi-a vrut scaunul de şef înapoi. Interimatul a fost îndeplinit de Livia Haidu, despre care, la vremea respectivă Mircea Marian spunea că l-ar fi acuzat de o serie de fapte ilicite din perioada în care a fost în fruntea asociaţiei. De fapt alegerile în cadrul AJP au fost marcate de scandaluri şi vorbe grele, pensionarii fiind la un pas de a se lua la bătaie.

În urma alegerii Liviei Haidu în fruntea AJP Satu Mare, Mircea Marian şi-a încropit propria asociaţie pe care a botezat-o Liga Pensionarilor „Unirea”. La doar 6 luni după „Marea Schismă”, Marian va reunificarea pensionarilor sub acelaşi „steag”. Având în vedere însă scandalurile de la sfârşitul anului trecut, reunificarea nu va fi deloc un proces simplu ci unul plin de lupte în interiorul celor două asociaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.